Főoldal
  

Karcsú minaretek, kupolás mecsetek, zsúfolt bazárok, állandó tülkölés az utakon és zavartalan pihenést kínáló, festői tenegrpart. Mindemellett az ázsiai és európai ízeket vegyítő török konyha is jelentős vonzerőt lépvisel.

A nyári hónapokban a török Riviéra üdülőhelyeit keresi fel a legtöbb utazó. Magyarok is nagy számban érkeznek Antalyába, az ország egyik legszebb városába. A háttérben kirajzolódnak a Taurus hegység hófödte csúcsai, a tengerparton mandulafenyők, cédrusok, pálmák zöldellnek, leanderek, citrom- és narancsfák illatoznak, a kristálytiszta vizű Antalyai-öblöt pedig fürdésre csábító strandok és festői vízesések övezik.

Az óváros utcácskái nyaranta hangulatos bazárrá alakulnak át: a kereskedők keleti szőnyegeket, arany és ezüst ékszereket, rézedényeket, emléktárgyakat kínálnak.

Sok szállodából kirándulásokat szerveznek Pamukkale páratlan mészkőképződményeihez, Aspendos épen maradt ókori színházához vagy Szent Pál első prédikációjának színhelyére.

Látogasson el az élő történelemkönyvvel felérő Isztambulba is! Egy óvárosi séta alkalmával kétezer év történéseit követheti nyomon, ám nem kell nélkülöznie a modern kor kényelmét sem. Itt, a Boszporusz partján találkozik Ázsia és Európa, az iszlám hagyomány és a nyugati életsítlus. Az utcákon éppúgy láthat hagyományos viseletbe öltözött idősebb nőket, mint miniszoknyás, kisminkelt fiatal lányokat.

Régen kardlapon sütötték a halat

A tengerparton roston sült halat kínálnak az utcai árusok. Étteremmben különféle módon elkészített kardhalat, tintahalat, rákot és kagylót érdemes rendelni.

Étlapszótár

Biber Dolmasi: töltött paprika

Döner kebab: függőleges nyárson pirított bárány- vagy ürühús

Lahmacun: darált húsos tésztaszelet

Sis kebab: rablóhús bárányból

Sis köfte: grillezett húspogácsa

Turlu: olajban párolt bab, burgonya, hagyma és fokhagyma

Tütün balik: füstölt hal

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció