Főoldal
  

Északon zarándokok róják a Jakab-utat, a tenger-parton és a spanyol szigeteken nyaralóvendégek lepik el a strandokat. A művészeti élményekre vágyók Madridba, barcelonába vagy Andalúziába tartanak.

Spanyolország valamennyi régióját sokszínűség jellemzi. Kelták, ibérek, főníciaiak, majd görögök és rómaiak rakták le az első váosok alapjait. Az őket követő arab, zsidó és keresztény kultúrák szintén gazdag történelmi-művészeti örökséget hagyományoztak az utókorra.

Galícia elsősorban arról nevezetes, hogy fővárosa, Santiago de Compostela a Jakab-út végpontja. Ebben a provinciában van az El Rioja borvidék, az óceánnál, a Costa Verdén pedig kiválóan készítik a halételeket.

Madridban az év minden szakában várja a művészetek barátait a Prado és a Thyssen-Bornemissza Múzeum. Kiállításnézés után jólesnek a finom falatok egy tapasbárban vagy egy cortado (eszpresszókávé kevés tejjel) a Plaza Mayoron.

Ha a Costa Braván vagy a Costa Doradán nyaral, iktasson be egy barcelonai kirándulást! A katalán főváros is bővelkedik múzeumokban és olyan különleges épületekben, mint Gaudí temploma, a Sagrada Família.

Az andalúziai Costa del Solról eljuthat a mór idők emlékeit őrző Granadába, Córdobába és Sevillába, a flamenco hazájába.

Mallorca és Ibiza a bulizók szigete, de edugott öbleikben ugyanolyan jól lehet pihenni, mint a Kanári-szigeteken.

Spanyol italok

A legjobb vörösborokat La Riojában, a fehéreket Malagában készítik. A jerez andalúz sherry.

Sonkamúzeum

Andalúziában és a madridi Museu del Jamón üzletekben hegyi levegőn szárított sózott, füstölt sonkát (jamón serrano) és chorizo kolbászt is vehetnek az ínyencek.

Étlapszótár

Calamares en su tinta: hagymával sütött fiatal tintahal fekete mártásban

Coca Malorquina: mallorcai pizza

Criadillas fritas: sült bikahere

Pescado a la sal: sóban sütött hal

Rabo del toro: zöldséggel és vörösborral párolt bikafarok

Zarzuela: többféle halból és a tenger gyümölcseiből készített étel

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció