Főoldal
  

A Föld legnagyobb kiterjedésű országa két kontinenst és tíz földrajzi övezetet ölel át.

A Moszkva folyó partján álló Kreml, a főváros és a történelmi orosz birodalom jelképe, 1990 óta a világörökség részét képezi. Csipkézett tetejű téglafalai egy 28 hektáros templom- és palotaegyüttest vesznek körbe. Előtte, a Vörös téren magasodik a színes hagymakupoláiról jól ismert Vaszilij Blazsennij-székesegyház és a megújult GUM áruház, amely a régi orosz építészet stílusjegyeit viseli homlokzatán. Itt vásárolhat a világszerte legfinomabbnak tartott (és legdrágább) orosz kaviárból, amely mellé krími pezsgő dukál. A nemzeti ételnek tartott borcsot minden vendéglőben megkóstolhatja.

A világ negyedik legnagyobb metróhálózata is itt található meg, és a funkción kívül az 1935 és 1953 között épült állomásokon a kűlcsín is fontos volt. Vannak aztán olyan állomások, melyek barokk bálteremre hasonlítanak. De olyan állomás is épült, amelybe megérkezvén nem lehet nem arra gondolni, hogy egy díszes templomba érkeztünk. Erre utalnak az orosz ikonművészet formavilágára emlékeztető mozaikábrázolások vagy a középkori katedrálisok rózsaablakaira emlékeztető ólomüveg díszítések.

Ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, története, mint az összes városé egy kereszteződéssel kezdődött, ahol árut kezdtek cserélni az emberek. Itt haladt keresztül két fontos kereskedelmi útvonal, azóta eltelt pár évszázad, időközben a kereszteződés eltűnt, helyén pedig egy 12 millió fős metropolisz épült fel.

Történeti Múzeum: Az orosz nép története egészen a Neandervölgyig visszanyúlva, a Kijevi Rusz államának megalapításáig.

Puskin Szépművészeti Múzeum: Moszkva számára ugyan annyit jelent, mint Szentpétervárnak az Ermitázs.

Tretyakov képtár: Az ikonoktól Kandinskij-ig az orosz festőművészet remekeinek tárháza.

A Kreml és a Vörös tér: A vörös vár templomai, felbecsülhetetlen arany és ezüstgyűjteménye, Lenin mauzóleuma, a hatalmas GUM áruház mind itt található.

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció