Főoldal
  

Az Olaszország lelkének nevezett, szelíd lankás táj sok művészt megihletett az idők folyamán. Természeti szépségei mellett a toszkán konyha és múzeumai teszik vonzó úti céllá.

Bár vannak közös mefiterrán jellemzőik, de Itália minden régiója külön konyhát visz. Toscanában nemes egyszerűséggel dolgozzák fel a természet ajándékait (olajbogyót, szarvasgombát), és az étkeket chiantival öblítik le. A firenzeiek állítják, hogy ők alapozták meg a francia konyhaművészetet, amikor Medici Katalin nőül ment II. Henrikhez, és magával vitte szakácsait.

A művészbarátok is Firenzében kezdjék felfedezőútjukat! Toscana székhelyén szinte minden épület műemlék: a dóm, a városháza, a pompás paloták. Nincs még egy olasz város, ahol ennyi reneszánsz kincset őriznének. Az Uffizi képtárban és a Pitti-palotában a világ legjelentősebb művészeti gyűjteménye látható.

Hírességek is szívesen időznek a festői tájon: Girogo Armanni házat vett, Sting borászkodik birtokán, Flavio Biratore saját bárt nyitott a tengerparton. Andrea Bocellivel, a világhírű tenorral inkább szülőfalujában, a Pisa melletti Lajaticóban lehet összefutni.

Aki ott jár a környéken, megcsodálhatja a pisai ferde tornyot és az ódon kőfallal körülvett középkori városkát, San Gimignanót is.

A pizza Nápolyból származik. Az első pizzát 1889-ben sütötte Raffaello Esposito, a ma is működő Pizzeria Bardiban a savoyai király, I. Umberto és felesége, Margherita tiszteletére.

Az olasz pasta: durumlisztből készül, és sárgarépával, spenóttal vagy tintahallal színezhetik. Mindig roppanósra (al dente) főzik.

Saláta a Margherita piza színeivel: Fehér mozzarellagolyócskákból, piros koktélparadicsomból és zöld bazsalikomból készül. Gyönyörűség ránézni, hát még megkostólni!

Étlapszótár

Antipasto misto: vegyes ízelítő, a vendéglő legfinomabb specialitásai

Calzone: félhold alakúra hajtott pizzatészta sonkával és mozzarellával töltve

Carpacchio: papírvékonyra szeletelt sovány, nyers bélszín mustáros vagy citromos-olívaolajos öntetben

Prosciutto di Parma e melone: pármai sonka dinnyével (előétel)

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció