Főoldal
  

Pazarló kedvében a természet vulkáni csúcsokat, mély kanyonokat, termékeny rónákat, trópusi tengerpartokat és pálmás korallszigeteket halmozott egymás mellé az ezer indián piramis foldjén.

Az őslakos indiánok hajdan kakaóbabbal fizettek a Mexikóváros helyén állt Tenochtitlán piacterén. Az azték birodalom kultikus központját a spanyol hódítók lerombolták, és új építményeket emeltek a hatalmas téren. Ők ismertették meg Európával a csokoládét, a paprikát meg a kukricát.

A mai főváros, Mexikóváros történelmi magja a Plaza de la Constitución. Itt van a köztársasági elnök szabadon látogatható palotája, amelynek kertjében megtekinthető a Mexikóban honos összes kaktuszfaj, és itt sorakoznak az arany- és ezüstművesek boltjai is. Az életvidám helyiek hajnalig sétálgatnak a mariachik (díszes öltözékű zenekarok) játékától hangos utcákon vagy a kávézók teraszán ücsörögnek. A kulináris élményekre vágyók üljenek be a Rózsanegyed valamelyik éttermébe!

A Yucatán-félsziget izgalmas úti cél az ősi kultúrák iránt érdeklődők számára. Teotihuacánban, a maja fővárosban minden képzeletet felülmúl a többezer éves Nap- és Hold-piramis.

A világ egyik leghíresebb tengerparti üdülőparadicsomát is a közép-amerikai ország adja. A minden szempontból forró Acapulco felkeresése tökéletes záróprogramja lehet egy mexikói álomnyaralásnak.

A tequila Mexikó nemzeti itala. Koktélkészítéshez is kedvelt alapanyag. Egy agavéfajta gyökeréből és leveléből lepárlással nyerik, majd 10-12 évig érlelik. Alkoholtartalma eléri a 40-45 százalékot.

Fogyasztása szertartás: mielőtt a mexikóiak a jól behűtött italt felhörpintik, előtte sót nyalnak a kézfejükről, és citromgerezdet esznek utána.

Sörkoktél: nyisson ki egy kis üveg lehűtött sört (pl Coronita kukoricasört), szórjon bele csipetnyi sót, és nyomjon rá kevés citromlevet is. Ne keverje össze!

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció