Főoldal
  

Remek móka a tavaszi szélben a sárkányeregetés.

Fontos, hogy mindegyik papírsárkány csak a számára megfelelő szélerősségben repül. Ha túl gyenge, vagy túl erős a szél, nem repül. Gyenge szélben a szerkezet jellegéhez, felépítéséhez képest nem emelkedik fel, erős szélben ugyan felemelkedik, de idegesen csapkod, lepörög.

Általános szabályok egyzsinóros sárkányokhoz

Kezdő sárkányeresztő nyílt terepet keressen. Legalább 100x100m, mely körül nincsenek magas fák, épületek. A sárkányeresztő mindig a szélnek háttal áll, a sárkány mindig a széllel szemben. Ha felemelkedik, mindig csak annyi zsinórt kell engedni, hogy az eresztő zsinór feszes maradjon. (A laza zsinór miatt  stabilitását vesztheti. Továbbá a laza zsinór könnyen összegubancolódik.) Ha megfelelő a szélerősség,  futás nélkül is felemelkedik.

Ha valaki fut nagy esélye van arra, hogy az első készített vagy vásárolt sárkánya a földbe csapódik és vége a sárkányos örömnek, hobbinak. Inkább javasolnám a két fős indítást. Előnyös abban az esetben is ha a megépített papírsárkányunkat először próbáljuk indítani. Próba beállításokat végzünk. A széliránynak ellentétesen felállva a segítő a sárkányt kb. 20-30 méterre egy határozott, de nem erős mozdulattal a levegőbe löki. Az eresztő kantárt húzva az immár repülő sárkányt odafigyelve megpróbáljuk a levegőben tartani. Ha húz stabilan a kantáron engedünk, óvatosan, miközben figyeljük, hogy ne lazuljon vissza. Amennyiben a reptetéskor a kantár lazul azt folyamatosan próbáljuk feszesen tartani, visszacsévélni.

Életveszélyes és tilos sárkányt ereszteni:

zivataros időben, villamos és más légvezetékek közelében, utak és vasútvonalak közelében, repülőterek környékén.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció