Főoldal
  

Remek családi program, utána pedig jól esik egy nagy bögre forró csoki.

Készíts egy hógolyót. Majd görgesd a hóban körbe-körbe, hogy minél több hó tapadjon rá egyenletesen és minél nagyobb legyen. Amint elérte azt a méretet, amit alapnak szeretnénk görgessük arra a helyre ahol szeretnénk, hogy álljon.

Készítsünk még egy nagy gombócot az előzőek szerint, csak egy kicsit kisebbet, és tegyük a nagyobbikra. Némi hóval tömködjük meg a két labda találkozási pontját, hogy stabilan álljon.

Készítsünk az előző kettőnől kissebbet fejnek. Tegyünk szemnek mandulát, diót, szenet, amit találunk. Orra legyen sárgarépa, száját pedig rakjuk ki kavicsokból. Tehetünk a fejére sapkát vagy egy fazekat. Karoknak gallyat használjunk.

Ha van olyan sálunk, amit nem használunk, azt is remekül fel lehet használni. Akár öltöztethetjük a hóembert vicces ruhákba is, hogy karaktere legyen, pl svájci sapka, nyakkendő, masni, mellény, napszemüveg, stb..

Tippek

Ha a hó nem tapad rendesen, használjunk víz spriccelőt, amivel a virágokat is spricceljük. Ne áztassunk vele, de egy kevés vízzel tapadósabbá tehetjük a havat.

Kisebb gyerekek, ha nem elég erősek, hogy egyedül építsenek fel egy hóembert, de ragaszkodnak hozzá, hordjunk össze havat egy kupacba, tapicskoljuk jól le, és ez lehet az alap, nem kell görgetni, csak a fejének való kisebbet. A díszítés ugyanúgy történik.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció