Főoldal
  

Vacsoraetikett.

Marokra fogni a kést vagy villát legalább olyan ciki, mint az abroszba törölni a szád. A helyes fogás: az ügyesebbik kezeddel (ez általában a jobb) fogd meg a kést élével lefelé, míg a másik kezedben lévő villával (ágait szintén lefelé fordítva) tartsd fixen az ételt, de ne szúrj bele, nem bántott ő téged.

Ujbegyeid lefelé nézzenek, mutatóujjadat pedig nyújtsd ki az evőeszköz hátoldalán. Így finoman, gyengéden tartva a kést és a villát, biztosan nem fogsz lapátolni.

Egyszerre csupán egy falatnyit vágj az ételből. Ezután késeddel segítsd fel a villádra, de közben ne cseréld ki a kezedben az evőeszközöket. Választhatsz viszont, ha ugrálós ételt fogyasztasz, például borsót, ilyenkor nyilvánvalóan megengedett, hogy menet közben cserélj, és a villát fogd az ügyesebb kezedbe. Így a pajkos kergetőzés helyett könnyedén megcsíped a szemtelen darabkákat.

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció