Főoldal
  

Tippek.

Használja a megfelelő eszközt!

A szempilla-göndörítő minden sminkes táskájában megtalálható, mert ennek segítségével az egyébként egyenes pillák is gyönyörűen ívessé tehetők. Ilyen egyszerű a használata: rövid ideig melegítse a hajszárítóval, majd hajlítsa felfelé a még festetlen felső pillákat!

Csak szépen sorjában!

A festéket a belső szemzugtól kifelé és a pilla tövétől a vége felé haladva vigye fel. Közben oldalirányban is mozgassa kicsit a kefét, így szépen szétválaszthatja a szálakat.

A "csalás" apró trükkjei

Közel ülő szemek esetén érdemes erősebb festéssel hangsúlyozni a pillák külső széleit. Egymástól távol lévő szemek esetén felülre és alulra is sok szempillafestéket vigyen fel, míg ha kicsi a szeme, akkor csak a felső pillát fesse be.

A tökéletes mozdulat

Festés közben a kefét enyhén forgassa kifelé, így a pillái gyönyörű, felfelé tartó ívet kapnak.

 

Felül átlagosan 150-250 szempillánk van, míg alul 50-150 szál található. Sokat javíthat az adottságain: a volumennövelő szempillaspirálokkal a pillák hossza és vastagsága is megváltoztatható. Utóbbiról a növényi viaszok gondoskodnak, melyek minden egyes szálat körülvesznek, a hossznövekedés pedig a festékben lévő speciális anyagnak köszönhető, amely megszilárdul a pillákon.

Mivel a szem sarkában található, rövidebb szálak hajlamosak keresztbe állni vagy elhajlani, ezeket festéskor sem könnyű elérni. Jó szolgálatot tehet a gumiból készült, hegyes végű, hajlított kefefejjel ellátott spirál: ezzel könnyebb befesteni őket.

Érzékeny szemre

A kontaktlencse-viselők és az érzékeny szeműek jól ismerik a problémát: épp csak kifestették a szempillájukat, és máris kezdődik a viszketés vagy a könnyezés. Ön is hasonló gonddal küzd? Akkor érdemes olyan speciális, kímélő szempillaspirált vásárolnia a gyógyszertárban, amely csak hipoallergén összetevőkből áll. Ügyeljen rá, hogy a szemfestéklemosó szintén kizárólag gyengéd hatóanyagokat tartalmazzon!

Az is fontos, hogy maximum hat hónapig használja a spirált, nehogy kórokozók telepedjenek meg rajta!

  

Arabella

Főiskolai hallgató vagyok.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció