Főoldal
  

Akár kicsi, közepes vagy nagy kontúrozással kiemelhetjük..

Ha a szemed...

...nagy és kerek:

Használj puha szemceruzát a felső és alsó szempillasor külső harmadának kiemelésére. Fontos, hogy az így rajzolt kontúrvonalak egy pontos találkozzanak, vízszintes V alakban, lehetőleg a külső szemzug sarkánál. Ezután már csak egy szemkontúrecsetre van szükséged, hogy ügyesen elsatírozhasd a V-vonal sarkainál a kontúrvonalat, hogy meghosszabítsd a szem ívét.

...kisebb:

Válaszd a fenti technikát, de ne kapcsold össze a kontúrvonalakat a szempillasor külső végeinél, csak satírozd el őket kifelé irányuló ecsetvonásokkal és rajzold meg az alsó szempillasor belső vonalát egy világosabb árnyalatú kontúrceruzával, így sokkal nagyobbnak tűnik majd a szemed.

...keskeny:

Ahhoz, hogy kerekebbnek látszódjon, a profi sminkművészek az ún. "tevevonalat" ajánlják. Ez nem más, mint amikor a szem mindkét sarkánál a vonal vékonyabb, a szemhéj közepénél szélesebb és határozottabb ívet alkot (a pupillák segíthetik a vonal ívének kialakítását). Természetesen a "tevevonalat" csak a felső szempillasor tövénél rajzold meg.

Hogyan rajzolhatsz szép ívű, egyenletes kontúrt?

Szemceruzával vagy tussal készíts egy sort apró pöttyökből, ügyelve arra, hogy a pontok egyformák legyenek. Utána már csak össze kell kötni őket lassan, apró mozdulatokkal.

  

NagyPanni

Szabadúszó életművész :)

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció