Főoldal
  

A bálok színvonalától, helyszínétől, illetve az előírástól függ, hogy mit viselhetünk.

A nagyestélyi mindig hosszú, klasszikus vonalvezetésű, szoknyás, többnyire egyrészes ruha. A szoknya hossza fedje a bokát. Hosszú szoknyás báli ruhákhoz partnerünknek frakkot vagy szmokingot illik öltenie.

A koktélruha (kisestélyi) alkalmi anyagból készülő rövid szoknys ruha vagy nadrágos komplé. A színek megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy partnerünk öltözéke harmonizáljon a miénkkkel.

A sötét túnus karcsúsít és mindig elegáns, de mostanában az ezüst és a fémes csillogású anyagok is divatosak.

A színeket egyéniségünkhöz és alkatunkhoz válasszuk. Rikítóan sárga, piros, zöld, stb estélyit csak arányos alkatú hölgyek viseljenek.

Férfi kísérőnkre ne adjunk élénk színű öltönyt, mert nem divat.

Kiegészítők:

A táska kisméretű, a ruhánk vagy a cipőnk színével megegyező színű legyen. A nagyestélyihez laptáska, a koktélruhához vállpántos kistáska illik.

A cipő színe vagy a ruhával azonos, vagy sötétebb árnyalatú legyen. Fehér cipőt csak fehér ruhához vegyünk fel.

Nagyestélyihez, koktélruhához magassarkú, mindenképpen alkalmi jellegű (pl lakk vagy szatén) cipő a szép. (A magas talpú cipőt felejtsük el.)

Az ékszerek legyenek összhangban! Ha strasszköves nyakláncot veszünk, csak strasszköves fülbevalót, karkötőt válasszunk hozzá, hasonlóképpen a gyöngysorok vagy drágaköves arany ékszerek esetében is. A kevesebb több.

Mit ne tegyünk?

Ha nincs a ruhánkhoz illő kisméretű alkalmi táska, hagyjuk a ruhatárban hétköznap használatos "bőröndünket".

Ha a ruhánk ujjatlan vagy mély kivágású, fokozottan ügyeljünk bőrünk szépségére. Jó előre gondoljunk a szoláriumra is, ne a bál előtti napon ugorjunk be 30  percre barnulni, a pecsenyepiros bálozó nem túl épületes látvány.

Ha új cipőben megyünk bálba, ne induljunk el úgy, hogy nincs a táskánkban ragtapasz.

Vigyázzunk az alkohollal, szomjunkat inkább ásványvízzel oltsuk, a szeszes italokat (abból is lehetőleg egyfélét) csak kortyolgassuk, mert a részeg hölgy látványa (a legszebb estélyi ruhában is) illúzióromboló.

És ami a legfontosabb, ne felejtsük, hogy estélyi ruhát csak kellő tartással és eleganciával viselhetünk. Jó bálozást!

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció