Főoldal
  

A hosszú repülőútat is át lehet vészelni száraz bőr, piros szemek nélkül is.

A száraz levegő élettelenné, fakóvá teszi bőrünket, szemünk bepirosodhat, ajkunk kicserepesedhet, frizuránk elveszítheti tartását. Mindezt elkerülhetjük, ha az utazás előtti napokban megfelelően, nagyobb odafigyeléssel ápoljuk bőrünket és a hajunkat. Bőrünk vízkészletét erősen hidratáló arckrémekkel és testápolóval biztosíthatjuk, hajszálainkat pedig a védekező képességüket fokozó, tápláló hajpakolással kényeztethetjük az utazást megelőző napon.

Semmiképpen se viseljünk erős sminket a repülőn, a mesterséges fényekben úgysem érhetünk el vele olyan hatást, amilyet szeretnénk. Az alapozót felejtsük el, legfeljebb csak a nagyon zavaró bőrhibákra tegyünk egy kis korrektort. A szemünket hangsúlyozhatjuk szempillaspirállal, és csak egy kevés pirosítót vigyünk fel az arcunkra. Krémes, erősen hidratáló rúzst vagy ajakápolót (akár színezettet) válasszunk. Nem érdemes komoly frizurakölteményekre pazarolnunk az energiánkat, mert a száraz levegő és az üléstámla valamelyest biztos ziláltá teszi a hajunkat. A legjobb, ha laza copfba fogjuk össze a tincseinekt.

Ne terheljük a szervezetünket a kelleténél jobban: már a felszállást megelőző órákban és a repülőn is csak könnyű ételeket fogyasszunk. A kávé, a tea és az alkohol bőrünkre gyakorolt kedvezőtlen hatása felerősödik a gépen, ezért mindezek helyett inkább ásványvizet igyunk. Természetes alapanyagú, kényelmes ruhát és cipőt viseljünk, mert a lábunk megduzadhat az út során. Ezt úgy csökkenthetjük, ha többször felállunk, és járkálunk egy kicsit, illetve ülő helyzetben a cipőnktől megszabadulva bokakörzést végzünk: felváltva pipálunk, és feszítsük le a lábfejünket.

  

DobraiAgi

Egy szombathelyi fiatal lány..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció