Főoldal
  

Éttermek esetében csak azt pontozzák, ami a tányéron van.

A csillagrendszert a Michelin testvérek találták ki. A francia André és Édouard először a gumiabroncsiparban jeleskedett. A 20. szátad elején, amikor az autó még ritka dolognak számított, kitalálták, hogyha bemutatják a vidéki hotelek kínálatát, az emberek könnyebben ülnek kocsiba.

Az egy csillag a hotel eredeti besorolásához képest számított jobb minőséget ígérte.

A két csillag a "kitűnő konyha, megér egy kitérőt" véleményt takarta.

A három csillag pedig a "kivételesen jó ételek, megér ehy kirándulás"-t jelentette.

A Michelin-értékelők név nélkül járják az éttermeket és hoteleket, nem mutatkoznak be, nem fedik fel kilétüket.

Először olyan ételt keresnek, ami minőségi hozzávalót tartalmaz, azután valami bonyolultat. Soha nem rendelnek salátát, és levest is csak ritkán.

Az étlapot tanulmányozva kérdezgeti a pincért, hogy tesztelje mennyire felkészült, háromcsillagos helyen soha nem fordulhat elő, hogy blöfföljön az étel elkészítését illetően.

Amit figyelembe vesznek:

Az alapanyagok minősége

A főzés és fűszerezés művészete

A konyha jellegzetessége

Az ár / érték aránya

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció