Főoldal
  

A Forma-1-ben a média és közönség figyelme elsősorban a pilótákra irányul, de ez továbbra is csapatsport, és nem csak a versenyek között teszt és fejlesztési időszakban, hanem magán a versenyen is.

A precízen időzített és milliméter pontosan koreografált bokszmunka ma már éppen olyan szerves része a versenystratégiának, mint a versenyző pályán nyújtott teljesítménye és alkalmazott stratégiája. A kerékcserék, tankolások, szükség esetén gyors alkatrészcserék és beállítás módosítások hibátlan elvégzése a bokszban feladatát teljesítő csapat felelőssége.

A Forma-1 története során azonban nem volt mindig ennyire fontos szerepe a szerelőknek a bokszban. A kiállások kívülről nézve szervezetlennek, nem egyszer kaotikusnak tűntek az 1970-es évek végéig, különösen akkor, ha nem volt megfelelő a kommunikáció a csapat és a versenyző között, és emiatt nem előre tervezetten érkezett a pilóta a bokszba. A mai bokszmunka szervezettsége akkor kezdett kialakulni, mikor az FIA engedélyezte a verseny közben tankolásokat, ám ezzel párhuzamosan csökkentette a versenyautókban elhelyezhető üzemanyagtankok maximális méretét.

A versenyautó a bokszutca megközelítésekor aktiválja a sebességkorlátozó elektronikát, mert a bokszutcában mind az edzéseken, mind a versenyen sebességkorlátozás van érvényben. A kerékcsere és tankolás helyének megtalálásában segítséget nyújt a ’nyalókás ember’, aki mutatja, hogy hová kell beállnia. A ’nyalókás ember’ kezében található egy hosszú rúd a végén egy táblával, aminek a két oldalán a "Stop / Első fokozat" felirat olvasható. E táblát a pilóta beállása után az autó előtt tartja, utasítást adva ezzel a versenyzőnek a megfelelő műveletek elvégzésére. Az autó megáll az előre pontosan kijelölt helyén, majd ha kereket kell cserélni, akkor a szerelők azonnal megkezdik a használt kerekek le-, és az újak felszerelését.

Minden egyes kerék lecseréléséhez három szerelőt alkalmaznak, egyikük kezeli a kerékkulcsot, meglazítja és leveszi, majd visszahelyezi és meghúzza a kerékanyát és biztosítja azt a lecsavarodás ellen. Egy szerelő leveszi és azonnal elviszi a közelből a használt kereket, egy másik pedig felteszi az újat. Ezzel egy időben két másik szerelő csatlakoztatja az üzemanyagtöltő csövet, az egyik precízen rögzíti a csonkot, majd eltávolítja a tankolás végeztével, a másik segít tartani a nehéz csőrendszert. Többször megfigyelhető a tankolások során egy harmadik szerelő is, aki segít ellépni a két tankolást végző társának, hogy az autótól a lehető leggyorsabban el tudjanak távolodni.További szerelők is munkába léphetnek az autó körül, amennyiben például állítani kell az első vagy hátsó szárnyak meredekségén. Ha megsérül egy karosszériaelem, akkor annak a cseréjét is a szerelőknek kell elvégezniük, külön készülnek minden egyes gyorsan cserélhető elemmel kapcsolatos munkára, rendelkezésükre állnak segédberendezések és célszerszámok. Például a rendkívül sérülékeny első szárnyat egyben cserélik, alig valamivel hosszabb idő alatt, mint ami egy normál kerékcseréhez szükséges.A pályán menet közben nagyon sok porral, a gumik kopása során keletkező kisebb gumidarabokkal, esetleg szeméttel találkozhat a versenyautó, amit a szerelőknek el kell távolítaniuk a versenyautó hűtőrendszerének levegő-bevezető nyílásaiból, hogy ezek ne csökkentsék a hűtők kapacitását. Általában egy-egy szerelő végzi ezt a munkát az autó két oldalán. További szerelőket lehet megfigyelni az autó mögött, akik készenlétben állnak az autó esetleges lefulladása esetén az újraindításra. Az F1-es versenyautókban nincs önindító, külső szerkezetet tolnak rá a váltóház végén kialakított tengelycsonkra, amivel megforgatják a főtengelyt a beindításhoz.Mikor a szerelők elkészültek a saját feladatukkal, akkor hátralépnek és/vagy felemelik a kezüket. Ez a jelzés a ’nyalókás ember’ felé, hogy minden készen van. A ’nyalókás ember’ feladata figyelemmel kísérni az autón folyó munkákat, meggyőződni arról, hogy az elindulásra csak akkor ad engedélyt a pilótának, mikor éppen nem érkezik másik versenyautó a bokszutcában. Ha minden feltétel adott, akkor egyszerűen felkapja a tábláját, ekkor a versenyző azonnal elindul a boksz kijárata felé. A sebességkorlátozó elektronikát csak akkor kapcsolja ki a versenyző, mikor a bokszutca végét jelző vonalat átlépte.Ma már egy átlagos kerékcsere - függően a szerelők tapasztalatától és összhangjától - 4-5 másodperc alatt elvégezhető, a ténylegesen állva töltött idő a betölteni kívánt üzemanyag mennyiségétől függ.

Forrás: f1hirek.hu

  

KeszthelyiAndra

Közgazdász vagyok, szeretem az életet, minden pillanatát igyekszem kiélvezni :)

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció