Főoldal
  

A megfelelő cipő kiválasztása az első lépés sportoláskor. Tehermentesítsük gerincüket.

Az esztétikum kell, hogy az utolsó szempont legyen cipőnk kiválasztásánál. Fontos, hogy jól tartsa a lábat, tegyünk meg benne pár lépést, sőt ugorjunk is párat, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy erős igénybevétel esetén is jól szolgál minket.

Futócipő: legfontosabb feladat, hogy mind az elrugaszkodás, a sarokra érkezés és az átgördüléskor stabilan tartson. Becsapódáskor erős terhelésnek van kitéve a gerincoszlopunk, így a cipő kiválasztásán az egészségünk múlhat.

Terepfutásra alkalmas cipő: védi a lábat az oldalirányú mozgásoktól, erősebb a tartása, mint a normál sportcipőknek, kimondottan kavicsos, göröngyös útvonalakra tervezték. Illetve vízálló képességük is magasabb.

Túrabakancs: erős igénybevételre ajánlottak, speciális talpkialakításuk lévén csúszásmentesek, hosszú élettartamúak. Magas a kopásállóságuk is. Fontos ezen felül, hogy hosszas, több órás viseletkor se fázzon a lábunk benne, illetve, hogy vízálló legyen!

Teremcipő (tollas, squash, röplabda): elvárás, hogy a talp ne hagyjon nyomot a parkettán, illetve a megfelelő tartás oldalirányú mozgások esetén is.

Utcai sportcipő: sétához, munkahelyre, utcai viseletre. A kényelmen túl a legfőbb szempont az esztétikum.

Teniszcipő: védi a lábat az oldalirányú mozgások és a hirtelen irányváltások  esetében is. A valódi bőr és gyöngyvászon felsőrész jobban szellőzik, viszont a műbőrnek jobb a formatartó képessége.

Aerobikcipő: tartania kell a boka alsó részét a nagy igénybevétel közben, tompítva az intenzív becsapódás hatásait. Érdemes félmagas – magas szárút választani.

  

Blanka

Kozmetológus vagyok.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció