Főoldal
  

Első lépésként tisztázzuk, hogy milyen testalkatunk van.

 

Testalkat

Gratulálunk! Ön a maximumot hozta ki magából - bármilyen génekkel is áldotta meg az ég. A folyamatos, kitartó sportolás meghozta eredménynét: testzsírtartalma alacsony, anyagcseréje kiváló. Vállai szélesebbek, csípője keskenyebb az átlagosnál. Mivel valamennyien típusok keverékei vagyunk, némi kitartással bármely nő sportos alkatúvá válhat. Ahhoz, hogy ezt az állapotot hosszú távon fenn is tudja tartani, hogy intenzíven sportoljon!

Ideális mozgásfajták

Ön abban a szerencsés helyzetben van, hogy bármilyen sportot űzhet, amihez csak kedve támad. Nem kell izmosodnia, sem zsírt égetni - szinte mindent kipróbálhat. A lényeg, hogy örömét lelje benne, s ne unjon rá egy órán belül. Mit szólna egy kis sziklamászáshoz, szörfözéshez vagy egy mountain bike túrához? Esetleg egy izgalmas strandröplabdameccs? Ha az időjárás mindezeket épp nem teszi lehetővé, próbálja ki a snowboardozást, a korcsolyázást vagy az egyre népszerűbb squasht!

Edzésterv

Annak, aki jó formában van, s azt meg is kívánja őrizni, az erősítőedzések és az állóképességet javító mozgások kombinációja ajánlott. Hetente két alkalommal végezzen 45 - 90 perces intenzív kardioedzést, hogy jó kondíciüját megőrizze. Aki a zsírégetést sem akarja kihagyni, pulzusszámát tartsa 130 - 140 között, s időnként iktasson be rövid, ám annál intenzívebb szakaszokat. Emellett végezzen heti egy alkalommal erősítőedzést 45 - 90 perc erejéig.

Étkezési terv

A táplálkozási kérdések Önnek nem jelentenek fejtörést. Azt eszik és akkor, amit csak megkíván. Anyagcseréje príma, izmai valódi zsírégető "kemencékként" működnek. Alapanyagcsere - szintje magas, aza ha napokon keresztül csak a heverőn fekve pizzát enne, akkor sem történne változás. Persze mindez nem jelentu azt, hogy Ön örökre mentesül a zsírok elleni küzdelemtől. Hacsak nem tartozik a rozzs emésztésű hölgyek közé, vásároljon sovány húsokat. A zöldségek, gyümölcsök, sajtok, halak garantáltan megőrzik sportos formáját és ambícióit.

  

Gergely

Fitness oktató, életmódtanácsadó.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció