Főoldal
  

Úszás

30 perc alatt elégetett kalória: 228 kcal (gyorsúszás), 288 kcal (mellúszás), 300 kcal (hátúszás)

Kétségkívül az úszás a legvonzóbb nyaralósport. Alaposan megdolgoztatja a szív- és keringési rendszert, fenntartja a jó erőnlétet, ráadásul hűsít, utána pedig frissen, szinte újjászületve szállsz ki a vízből. Jótékonyan edzi a szívet és a tüdőt, a mell-, hát- és vállizmok erősítésével pedig kitűnően karbantartja a felsőtestet.

Használd ki a nyaralást, és fejleszd tökélyre az úszástudásodat. Irány a tenger vagy az úszómedence! Mint bármely más szív- és keringési rendszert erősítő gyakorlatnál, itt is hajtani kell, ha eredményt akarsz elérni. Az úszásnál a minőség, nem a mennyiség számít. Ha végigevickéled az eéőírt távot, azzal nem sokat használsz magadnak, mindössze a métereket halmozod, de mivégre? A lényeg a technika: ha javítasz rajta, gyorsabban messzebbre jutsz, és több kalóriát égetsz.

Karmunka

Bármilyen úszásnemben (gyorson, mellen vagy háton) úszol, nyújtózkodj ki erősen, és végig a vízben, hosszan kinyújtott ujjakkal húzd vissza a kezedet.

Használd a fantáziádat!

Képzeld, nyársra húztak, mint egy grillcsirkét, s ahogy úszol, mindig a tested középpontján keresztülhaladó nyárs körül forogsz. Így könnyebb lesz egyenesben tartani az irányt, és siklani a vízen.

Váltás

Bemelegítésnek ússz 4 laza távot, majd nyolcszor 2 távot gyorsabb tempóban, köztük pihenj 30 másodpercet. Végül vezesd le 2 laza távval. Váltogasd az úszásnemeket minden távpárnál, hogy különböző izmokat dolgoztass meg.

  

Gergely

Fitness oktató, életmódtanácsadó.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció