Főoldal
  

Nőknél rendszeres gyakorlás megszünteti a menstruációs fájdalmakat, erőteljesen csökkenti a vérveszteséget és annak időtartamát (1-2 nap).  Ezen felül szabályozza a hasüregi szervek vegetatív funkcióit, illetve kihat a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus részére. Maszírozza a szívet és a tüdőt.

A lábfejek csípőszélességnyire helyezkednek el egymástól, belső éleik párhuzamosak. A térdek enyhén meg vannak roggyanva, a felsőtest előrehajlik, a karokkal (tenyerünkkel) térdünkre támaszkodunk, az ujjak egymás felé mutatnak. A hasizmot ellazítjuk, a fejet enyhén előre hajtva kényelmes testtartásban tartjuk.

1. Mélyen belélegzünk, majd leguggolva, előrehajolva összepréseljük a hasüreg és a mellkas tájékát. Erőteljesen kilélegzünk, igyekszünk a tüdőt teljesen kiüríteni.

2. Anélkül, hogy levegőt szívnánk, felemelkedünk, végrehajtjuk az állégzést: a mellkast erőteljesen kitág (nem szívunk levegőt!), a rekeszizom és a hasizom magától felemelkedik. A has teljesen behorpad, a belső szervek felemelkednek a bordák alá, ezáltal olyan mély maszírozásban részesülnek, amit kívülről nem lehet megtenni, kipréselve belőlük a pangó vért és oxigénnel telítettet pumpál beléjük.

3. Amikor a levegő nélküli állapot (vákum) kitartása kezd kényelmetlenné válni, a mellkast visszaengedjük természetes helyzetébe. Ezáltal a rekeszizom és a hasizom is visszatér természetes helyzetébe. Majd orron keresztül belélegzünk, teljesen megtöltve levegővel a tüdőt. Ezt a telítettségi állapotot rövid ideig kitartjuk, majd szájon keresztül kilélegzünk.

Pihenés után (pár másodperc) újra, kb 10-20szor.

Két menstruáció között kell minden nap csinálni, éhgyomorra, tehát lehetőleg reggel.

Kifinomult hatás

Nagyban segíti a vitális, illetve a szexuális energiák kifinomodását, felemelkedését, nemesedését. Növeli a szexuális  teremtő potenciál feletti tudatos önuralmat.

Férfiaknál a rendszeres gyakorlás elősegíti a Brahmacharia betartását. Segíti a megőrzött szexuális teremtő potenciál átalakulását, lényünk magasabb rezonancia szintjeire való felemelését (transzmutáció, szublimáció).

Elősegíti a Muladhara chakra szintjén lévő latens energia, a Kundalini shakti (alapvető energiaformánk) megébredését.

A gyakorlat alacsony szintű indíttatásainkon segít túllépni. Kifinomítja, nemesíti az alacsonyabb rezonencia szinteken megjelenő ösztönös (sok esetben tudatos ellenőrzés nélküli) indulatokat.

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció