Főoldal
  

A Pilates segít karcsúságunk megőrzésében ésizomzatunk feszessé tételében, törzsizomzatunk stabilizálásában.

Hatékonyan alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgászervi betegségek esetén is ízületkímélő hatása miatt.A módszer lényege, hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Egyúttal magába foglal egy olyan speciális légzéstechnikát, melynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható.Joseph Pilates több mint 500 különböző gyakorlatotfejlesztett ki. A talajon végezhető gyakorlatok mellett a tréning magába foglal speciális pilates gépeken végezhető gyakorlatokat is. Ezek segítségével lehetővé válik az izomzatnak a szokványos ízületi terheléstől eltérő, nyújtással egyidejű erősítése.

A Pilates gyakorlatok segítségével a beidegződött rossz mozgásminták, melyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek, megszűnnek!

Szálkás, gyönyörű, hosszú izmok; karcsú és ruganyos test; erős hát hajlékony gerincoszloppal - és ami a legjobb az egészben, ehhez nem kell éveket küzdened! Hogy miért? Most egy kis anatómia (ne ijedj meg, nem lesz sok!): a mozdulatok zöme a már eleve megnyújtott izmoknak ad terhelést, vagyis a nyújtott izmot erősíti! Igy az izomrostok erősödnek, de nem vastagszanak meg - nem épül rájuk felesleges izomtömeg!

A Pilates-gyakorlatokkal elérhető, hogy az ízületek és az izmok állóképessége megnőjön, és kevesebb esélyük legyen a sérülésre, illetve ha az mégis bekövetkezik, akkor gyorsabb legyen a regenerálódási folyamat. A torna nagyon jó gyakorlatokat tartalmaz a különféle hát- és gerincpanaszokra, ízületi és reumatikus betegségekre. Ugyanakkor - rendszeres gyakorlással - feszes, szálkás izomzat felépítésére ad lehetőséget. Speciális gyakorlatokat tartalmaz azon hölgyek számára, akik a has-, fenék- és csípőtájékot szeretnék átformálni. A Pilates-torna olyan mélyen lévő izmokat is megmozgat, amelyeket a különféle fitneszedzések nem.

Bonyolult mozdulatoktól és ugrálásoktól mentes, egyszerűen elvégezhető gyakorlatokat tartalmazó talajtornáról van szó, melyet mindenki a saját ritmusában tud végezni. Nem az a célja, hogy felszökjön a pulzusszám, és szakadjon rólunk a víz! A Pilates - intenzitását illetően - a jógánál kicsit dinamikusabb és nem annyira meditatív jellegű mozgás, melyben 10-15-20-as ismétlésszámokkal dolgozunk.

A torna önmagában nem fogyaszt, hiszen nem tartalmaz aerob (pulzusnövelő) mozgást, azonban megfelelő diétával kiegészítve természetesen sokat segít a súlycsökkenésben. Nagyon előnyösen formálja át a testet, mivel karcsú, szálkás izmokat, laposabb hasat, karcsúbb derekat és combokat eredményez.

  

Gergely

Fitness oktató, életmódtanácsadó.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció