Főoldal
  

 

A bodza virágából torokgyulladást, ízületi fájdalmakat csökkentő teát, muskotályos illatú üdítőitalokat és nagyon finom könnyű, nyári bólét készíthetünk. Ez utóbbi receptjét közöljük.

 

Hozzávalók 4 személyre:

10 db nagy, frissen szedett bodzavirág

1 csokor menta

1 felkarikázott citrom

1/2 dl citromlé

25 dkg cukor

1 dl vodka

1 üveg fehérbor

1 üveg pezsgő.

Elkészítése: a bodzavirágokat a mentával együtt folyó vízzel alaposan megmossuk, és egy 4 literes fedeles üvegedénybe helyezzük. A cukrot felolvasztjuk 1 liter vízben, belekarikázzuk a citromot, beleöntjük a citromlevet, s az egésszel leöntjük a bodzavirágot és a mentát. Egy teljes napig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy az ízek összeérjenek, majd leszűrjük, és hűtőszekrényben tartjuk. Fogyasztás előtt hozzáöntjük a hideg bort és a pezsgőt. Nagyon finom.

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció