Főoldal
  

Színes, vidám, fiatalos.

Akkor érzi majd igazán otthon magát, ha lakása is a személyiségét, lelkivilágát tükrözi. S ahová természetesen a legjobb barátait is bármikor, jó szívvel meghívhatja. Érdemes apró ötletekkel élni a drága megoldások helyett.

Az ifjonti hangulat kialakításának egyik kiváló eszköze az élénk színek használata. Fesse szobája falát meleg narancssárgára vagy kellemes vörösre, és a szoba máris különleges és karakteres jelleget kap. Vigyázzon azonban, mert a túlságosan vad, erőteljes vagy tarka árnyalatokkal pontosan ellenkező hatást érhet el. Inspiráló, meleg környezet helyett inkább nyugtalanító, barátságtalan légkör uralkodhat el hajlékában.

Fiatalos és egyéniségéhez illeszkedő hatást érhet el, ha az egy kaptafára készült lámpabúrák helyett rizspapírból készült gömböket vagy hengereket választ. Ezek már önmagukban is nagyon kellemes látványt nyújtanak, de ki is díszítheti. Festhet rájuk virágokat, portrékat vagy más, egyéb mintákat, esetleg különböző színű vízszintes vagy függőleges csíkozást.

Foltos terítők: Komoly türelemjáték, de megéri úgynevezett patchwork (foltvarrott) ágytakarókat, terítőket, illetve párnákat készíteni. A sokszínű, vidám textíliák ragyogóan feldobják bármely szoba hangulatát. Ráadásul jóformán még pénzbe sem kerülnek, hiszen felhasználhatja hozzá feldarabolva a régi, kidobásra szánt, divatjamúlt ruháit.

Vásároljon fürdőszobája színeihez illő, festett vesszőből font kosárkákat, és ezekbe pakolja a női kencéket.

Fotel helyett vendégfogadáshoz helyezzen a nappali közepére vastag, puha szőnyeget, és szétszórt párnákon kínáljon helyet.

Egyszerű, fehér falait is különlegessé teheti, ha tarka pöttyökkel festi tele. CD-lemezt, csészealjat vagy kivágott kartonkorongokat használjon sablonnak.

Saját ízlése szerint készíthet üvegfestékkel dekorációt. Az ablakok, tükrök, esetleg csempeburkolatok, poharak, tálak díszítésére használjon színes, modern mintákat.

Főként a kicsi lakásokban okoz gondokat, hogy sokszor egyetlen szobában zajlik az élet. Ilyenkor fontos, hogy a különböző tevékenységeket el tudjuk különíteni. Légies megoldás a vékony és áttetsző organzafüggöny, amellyel elkerítheti ágyát vagy dolgozósarkát.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció