Főoldal
  

Különböző technikákat alkalmaznak a keretek egyedivé tételére, lássuk melyek ezek:

Blondel képkeret

Többféle díszítéssel és antikolással készült, díszített keretlécekből áll. Fából vagy műanyagból, méretre vágott és tűzött képkeretek.

Dobozkeret

Bármilyen mélységű tárgyat képes keretbe foglalhatunk vele. Az üveg rögzítése megoldható távtartóval, ami erre a célra gyártott profilból vagy hablemezből készül.

 

Kiállítóléc

Keresztmetszete L-alakú. Mélysége miatt vakkeretre feszített vásznak keretezésére használható. Így a festmény minden részlete látható marad.

 

Kikent sarkú képkeret

Főleg festmények keretezéséhez használják. A keret összeállításakor az illesztéseket kikenik, majd egybecsiszolják, festik, aranyozzák.

 

Laminálás

A kép elejére és hátoldalára felvitt matt vagy fényes fóliafelület, ami véd a gyűrődéstől, nedvességtől. Dekoratív felületfóliákkal a képek festményszerűvé alakíthatóak.

 

Paszpartu

Nemcsak kartonból készülhet. Választhatunk textileket, különböző fémeket és egyéb anyagokat is használhatunk, ha a képet nem teszi tönkre.

 

Vakkeret

Általában 2 cm vastag, speciálisan megmart, négy vagy hat centiméter szélességben gyártott léc. A vászonra nyomtatott digitális képeket is ezzel a megoldással keretezik.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció