Főoldal
  

Néhány trükkel jobban ki lehet használni a kis teret.

Amire figyeljünk

Funkció

Szél- és koszfogó, cipő- és kabáttartó.

Ha itt vannak a mérőórák, akkor olyan szekrényt vásároljunk, csináltassunk mely elfedi őket. Legyen elég hely a cipőknek, kabátoknak, egyéb kiegészítőknek.

Legyen egy egészalakos tükör, hogy indulásnál vethessünk bele egy pillantást.

Ha nincs külön előszobánk, akkor a burkolattal jelölhetjük ki, hogy hol is a határ kb. Vagy virággal, kisebb bútorral is határolhatjuk, hogy a vendég ne rögtön az életünkbe lépjen be.

 

Kényelem

Legyen benne egy kis ülőke, szék, hogy a cipőnket kényelmesen fel tudjuk venni. Figyeljünk oda, hogy bútormozgatáskor legyen elég hely. Az ide tett szőnyeg legyen könnyen tisztítható.

 

Fény

Ha nincs ablak, akkor segíthet egy üveges bejárati ajtó, vagy legyen a lakás felöli ajtó üveges. Lámpaválasztásnál: szükség van szórt fényre és heyli világításra is (pl a tülör felett). Kapcsoló pedig legyen mindig a bejárati ajtó mellett, hogy amikor hazaérünk könnyen megtaláljuk, ne kelljen a sötétben átbotorkálni.

 

Színek, hangulatok

Érdemes a lakás alaphangulatához választani a stílust. Minél kisebb a hely, annál trükkösebben bánjunk a színekkel.

 

Apró dolgok

Legyen hely a kulcsnak, póráznak, táskának is. Jó ha van egy kis komód is, mert így le tudunk valahova pakolni hazaérkezéskor.

 

Tárolás

Ha van gyerek, akkor alacsonyabban is legyenek akasztók, hogy a kicsik is önállóságra szokhassanak. Az előszobaszekrény sok mindent rejthet, pl tisztítószereket, barkácsdolgokat is a cipőkön felül.

Ha van elég hely, akkor itt tárolhatjuk a böröndöt, sílécet is.

 

Burkolat

Nagy kopásállóságú, kemény burkolatot válasszunk, ami jól bírja a vizet, sarat, ami nem csúszós. Legyen könnyen tisztítható.

 

Biztonság

A bejárati ajtónak legyen tökéletes a hő- és a hangszigetelése, több ponton záródjon.

 

Optikai hatások

Ha nagyon nagy a belmagasság, akkor a plafont fessük sötétebbre. Ha szűkös a hely, akkor fessük a falakat világosra és a bútorok esetén is a világos színekre törekedjünk. Akár a nappalival egyező színt is választhatunk, csak világosabb árnyalatot. A tükür is nagyítja a teret.

 

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció