Főoldal
  

Balesetek mindenhol történnek, de nem kell pánikba esni, van megoldás.

Ahol több gyerek (vagy felnőtt) ételek és italok társaságában múlatja az időt, ott előbb-utóbb valami biztosan kiborul. Ilyenkor fontos a GYORS cselekvés, hogy a foltnak ne legyen ideje mélyen beleivódni a szövetbe.

 

Ételfolt

Szedjük fel a szilárd maradékot, majd a használati utasítást követve tegyünk a foltra szőnyegtisztító sampont. Ha a szőnyeg ettl látványosan tiszta lesz, akkor a többi részét is ki kell tisztítanunk, hogy egyenletes legyen a színe.

 

Zsírfolt

A foltot borítsuk be barna csomagolópapírral, majd egy vasaló hegyével addig melegítsük a papírt, amíg be nem szívja a foltot. Ha a folt nem akar eltűnni, alaposan kenjük be a foltot száraz habos szőnyegtisztító szerrel. Ezután tiszta ronggyal töröljük le a habot. A műveletet szükség esetén megismételhetjük. Száradás után porszívózzuk ki a szőnyeget.

 

Gyümölcslé

A kiömlött gyümölcslét azonnal itassuk fel. A foltot dörzsöljük be folttisztítóval, majd kenjük be szőnyegtisztító samponnal Száradás után nedvesítsünk meg egy rongyot denaturált szesszel, és nyomkodjuk meg vele a megmaradt foltokat.

 

Alkohol-, tea- és kávéfolt

A kiömlött folyadékot azonnal itassuk fel. Meleg vízbe vagy szódavízbe áztatott szivaccsal itassuk át a foltot, majd egy tiszta ronggyal nyomkodjuk szárazra. Ha a folt még mindig látható, kenjük be szőnyegtisztító samponnal. Ha nincs időnk (vagy samponunk), a vörösborfoltra fehérbort is önthetünk - ez régi, jól bevált trükk.

 

Rágógumi-folt

Kaparjuk fel a rágógumiból minél többet, majd nyomjunk a foltra egy jégkockával töltött nejlonzacskót. A fagyott rágógumi rideggé válik, így könnyebben letörhető a szőnyeg szálairól.

 

Forrás: Joanna Copestick (A családi otthon)


  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció