Főoldal
  

A textilek teszik igazán otthonossá a lakást.

Az erős napfény, a dörzsölés és a kosz hatására minden szövet öregszik, ezért ezektől a hatásoktól minél jobban meg kell védenünk őket.

A vastag pamutanyagok igen strapabírók, a díványokon és foteleken. Az egyszerű angin és apró kockás szövetek friss, fiatalos hatásúak.

Ha egy kis luxusra vágyunk, helyezzünk el itt-ott néhány jókora, éjkék bársonnyal, bordó selyemmel vagy teveszőr-színű, antilopbőr-utánzatú szövettel bevont díszpárnát.

Aki a természetes anyagokat és színeket kedveli, válasszon jutaszövetből készült takarót, vászonhuzatú párnákat, lazán redőzött, sávolyból vagy anginból készült díványhuzatot és puha gyapjútakarókat.

A vastagon bordázott kordbársony erős, bútorszövetként is jól használható anyag, és ma már egyre kevésbé emlékeztet a hatvanas és hetvenes évek lakberendezési és öltözködési divatjára.

A folttaszító bevonattal kezelt szöveteket ritkábban kell tisztítani. A bevonat a mosást jól, a vegytisztítást közepesen jól bírja.

A sima szöveteket könnyű néhány új párnával, egy szép takaróval "felöltöztetni" vagy átalakítani. A díványokat és foteleket később fogjuk megunni, ha nem valamilyen harsány, meghatározó minta borítja őket. Ugyanakkor az apróbb minták elrejtik az óhatatlanul előrforduló foltokat.

 

Forrás: Joanna Copestick (A családi otthon)

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció