Főoldal
  

Az örök dilemma: hagyjuk nyerni vagy sem?

Sok szülő azért engedi nyerni a gyerekét, hogy örömet szerezzen vele neki. Ám ez valóban nem a legjobb módszer. Ha ugyanis a gyermek megszokja azt, hogy ilyen könnyen "leküzdi az akadályokat", akkor nem tudja felmérni saját értékeit.

Ha téves képet alakít ki saját magáról, akkor nagyot csalódik majd, ha csöppet sem engedékeny kortársaival játszik. Ezért nagyon hasznos, ha a gyerek idejekorán megtanul veszíteni is. Ha együtt játszik a család, nem kell lejjebb adni a küzdőszellemből. A gyereknek is szüksége van kihívásra. Ha így nyer, akkor valóban joggal lehet büszke magára.

Az is pozitív hatással van a fejlődésére, ha azt látja, a szülőben is megvan a virtus, a nyerni akarás. És persze a papától és a mamától tanulja meg azt is, hogyan kell veszíteni anélkül, hogy összedőlne a világ. Mutassák meg a fiuknak, hogy milyen fontos (és jó érzés) a játékban, és mindenütt másutt a tisztesség, a "fair play". És hogy lehet örülni a másik örömének is.

Az a játék a megfelelő, amelyben közel egyenrangú partner lehet a gyerek is, amelynek megérti és alkalmazni is tudja a szabályait. Jó tudni, hogy a felnőtteket is lekörözik a gyerekek, például a képes memóriajátékokban.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció