Főoldal
  

Könnyebben tanulnak, és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyerekeknek. Javul a figyelmük, a koncentrálóképességük és a memóriájuk, valamint jobb lett a felfogóképességük.

A tengeri halakban megtalálható omega-3 zsírsavak segítik a gyerekek agyának fejlődését: javul a feladatmegoldóképességük, és jobb tanulmányi eredményeket érhetnek el az iskolában.

Az omega-e zsírsavak táplálkozásunk létfontosságú elemei. Legfőbb forrásuk a tengeri hal, amiből hetente 200-300 g-ot ajánlott megenni.

Egyik legfontosabb hatása, hogy javítja a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Több fajtája van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban lévő idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban. AZ intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak.

Gyermekek esetében 14 éves korig kiemelten fontos szerepe van az omega-3 bevitelnek, mivel addig fejlődik nagymértékben az agya.

Nem csodaszer, nem farag senkiből Nobel-díjast, de segíthet abban, hogy a gyerekek értelmi képességei jobban fejlődjenek. Különösen jó hatása van azokra a gyerekekre, akik szétszórtak és nehezen tudnak figyelni a feladatokra.

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció