Főoldal
  

Ha a gyerek nem eszik eleget, nem eszik rendesen...

A gyerekek az őrületbe tudják kergetni az anyukájukat azzal, ha nem esznek rendesen, hiába a gondosan összeválogatott, finom és egészséges ételek.

Ahogy a felnőtteknél, úgy a gyerekek esetében is előfordulhat, hogy időnként nem kívánják a húst vagy a zöldséget. Ha jó hangulatot teremtünk az étkezéshez és nem stresszelünk, nem piszkáljuk a gyereket, nagyobb kedvvel fog enni, főleg ha együtt ehet velünk és nem kell neki egyedül.

A gyerektársaság is segíthet. Ha egy kisgyerek látja, hogy egy nála valamivel idősebb gyerek, akire felnéz megeszi a nemszeretem főzeléket ő is nagy valószínűség szerint megfogja.

Ha egy gyerek előtt van étel, nem hal éhen, így nem kell azon stresszelni ha nem eszik a mi mércénk szerint eleget. Ha nem eszik és fogyni kezd, keressük fel az orvost, máskülönben nem kell pánikolni.

Étkezések között ne adjunk nekik csokit, cukrot, mert eltelíti őket, és ezért nem eszik meg a tápanyagban gazdag ételeket. Nassolni gyümölcsöt kapjanak.

A gyerekek általában ösztönösen megérzik, hogy mire van szükségük, ez egy természetes folyamat, és általában a felnőttek rontják el, kólával, chipsszel, és egyéb túlízesített kacatokkal.

Ne erőltessünk rá semmit a gyerekre, mert ezzel megutáltathatjuk vele az ételt és az étkezést is. Olyan is előfordul, hogy a gyerek otthon nem eszik meg valamit, viszont az ovodában igen.

Ha kidíszítjük az ételt, visszafelé is elsülhet, mivel a gyerek vagy játszik vele vagy nem akarja elrontani a művet és nem eszi meg. Az étekezés az ételről szóljon, ne a játékról, ne misztifikáljuk túl, hagyjuk, hogy a saját tempójában egyen.

  

BalikPeter

A természetesség híve vagyok.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció