Főoldal
  

Kisbabák egyik első étele lehet.

Édes íze miatt a legtöbb kisbaba odáig van az őszibarackért. Lédús, tökéletes étel önmagában, de más alapanyagok kiegészítőjeként is (pl zöldségek, más gyümölcsök, csirkehús).

Válasszunk minél érettebb, lédúsabb gyümölcsöt. Lehet frisset is venni, de nyáron tehetünk el a fagyasztóba is, így télen is lesz mihez nyúlni.

1 nagyobb, érett barack kb 110 gr pürét ad.

A héjját érdemes 3 rész vízzel 1 rész ecettel lemosni, hogy a növényvédő szereket eltávolítsuk, majd folyó vízzel mossuk le.

Forraljunk fel vizet, és mártsuk bele kanállal a barackot kb 45 mp-ig. Majd tegyük át jeges vízbe, és szárítsuk meg. Kézzel vagy késsel pucoljuk meg.

Vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd daraboljuk fel. Egy turmixgépben addig pürésítsük míg el nem éri a kívánt állagot, ha szükséges adhatunk hozzá egy kis vizet is. 10 hónaposnál idősebb babáknál lehet krumplinyomóval is készíteni, és akkor egy picit darabosabb lesz.

Önmagában is tökéletes étel, de adhatunk hozzá különböző arányokban az alábbiakból is:

édesburgonya

almapüré

körte

eper

banán

zsíros görög joghurt

gyerekzabpehely

csirke

pulyka

marha

A maradék a hűtőben eláll 3 napig, a fagyasztóban 3 hónapig.

 

 

Forrás:

http://www.parents.com/recipes/baby-food/how-to-make-peach-puree/

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció