Főoldal
  

Utasítások, szidások, fegyelmezések helyett érdemes pozitív megerősítéseket bevetni, hogy stabil, kedves és önbizalommal teli gyerekünk lehessen.

5 pozitív megerősítés, amit a gyerekeknek mondjunk, illetve tanítsuk meg nekik:

Keményen dolgoztál, nagyon ügyes vagy!

Az erőfeszítést dícsérjük ne csak jó végeredményt. Ez megváltoztathatja a gyerek hozzáállását az tudásról, ami nem egy kőbe vésett valami, hanem olyasmi ami idővel és munkával fejleszthető, növelhető. Az erőfeszítés megdícsérése segít megtanulni a gyereknek, hogy egy bukás/sikertelenség/nem tökéletes végeredmény esetében is kitartson és ezzel egy élete végéig tanuló ember válhat belőle.

 

Egyedi és inspiráló vagy

Nincs a Földön még egy gyerek, akiben ugyanolyan lenne, mint Te. A világon egyetlen gyerek sem ugyanolyan kombinációja a szavaknak, isteni megjelenésnek, nevetésnek, gyönyörű szellemnek. Ugye, hogy már ez milyen inspiráló?

 

Hálás vagyok Neked

A gyerekeknek ez a megerősítés azt jelenti, hogy fontosak. Arra emlékezteti őket, hogy van bennük valami, ami számít másoknak is. Nemcsak egyediek, hanem a mókás tulajdonságaiknak is jelentősége van.

 

Megérdemled (jó dolgokat)

Hogy mi az a jó dolog, az mindegy, csak tudasd a gyerekkel, hogy minden kétséget kizáróan megérdemli. A kiöntött festék, a bekoszolódott ruhák, az erőfeszítés, a könnyek mit sem számítanak.

 

Büszke vagyok Rád

Azon gyerekek jutnak eszembe, akiknek a szülei egy rajzukat látva is felkiálltanak: "Oh, ez csodaszép". Mindegy, hogy a gyerek épp az első mondatait írta le vagy épp diplomázott, a kisgyerek az első firkákkal mindig benne él, és egy mosoly kíséretében kiteszi a hűtőre a produktumát. Ez a megerősítés soha nem lesz elavult.

 

Forrás:

http://goodfeed.com/2014/04/01/5-affirmations-every-parent-tell-child/

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció