Főoldal
  

A boldog élet és a saját célok elérésének legfontosabb összetevője a hit saját magunkban. Neveljük úgy gyermekünket, hogy ezzel az előnnyel indulhasson el..

Erős szülők - erős gyerekek

Egy kutatás szerint az öntudatos szülők több dícséretben részesítik a csemetéiket, megerősítve ezzel a kicsik önbizalmát. Demokratikus szellemben nevelik őket, ám kevésbé egyértelműek és következetesek, mint az elvárható lenne. A szakemberek szerint a szeretetteljes és megfontolt nevelés a legjobb a gyerekek számára.

A jövőbe vetett hit

Azok a csemeték, akiknek a szülei a problémák ellenére is bizakodóak maradnak, bátrabbak, optimistábbak lesznek, ritkábban betegszenek meg, később, felnőve pedig sikeresebbé válnak, mint a pesszimista szülők gyermekei. Ráadásul ezt a szemléletet ők is továbbörökítik a saját gyermekeikre. Úgyhogy mutasson jó példát, és ne csüggedjen, ha akadályokkal találja szemben magát!

Kis kedvencek

Az állattartás is erősíti az önbizalmat. Vizsgálatok kimutatták, hogy a kedvencekkel való rendszeres kontaktus alkalmazkodóvá, nyíltszívűvé és békéssé teszi a gyerekeket. Ráadásul így azt is megtanulják, mit jelent a felelősségvállalás, hiszen a kis kedvencről mindennap gondoskodni kell.

Sikerélmény

A sport nemcsak egészségessé tesz, az önbizalmat is erősíti. Azok a csemeték, akik rendszeresen próbára teszik magukat az edzéseken, kitartóbbá, ezáltal pedig sikeresebbé és öntudatosabbá válnak - mindegy, hogy táncról, fociról, úszásról vagy épp futásról van szó.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció