Főoldal
  

Senecio Cruentus. A Kanári-szigetekről származó, színpompás cserepes virágnak sok fajtája van, ezek a virágok színében és a levél méretében különböznek egymásatól; kék, lila, rózsaszín és fehér virágú változatok kaphatók.

Vízigényes, ha földje száraz, gyorsan lankad, de a túlöntözést sem bírja.

A cinerária fűtött szobában rövid életű, fűtetlen helyen vagy ablakközben van a legjobb helye. A hűvösebb, 18-19 °C körüli hőmérsékletet kedveli. Világos, de közvetlen napsütéstől védett körülmények között érzi jól magát. Lehetőleg magas páratartalmú legyen a környezetének a levegője.

A megfelelően edzett növények szép díszei az erkélynek, ablakládának. Akármilyen gondosan ápoljuk, néhány hét után tönkremegy, továbbnevelni nem lehet.

A levéltetvek és molytetvek megjelenéskor azonnal permetezzük a megfelelő növényvédő szerrel. Ha sárgul, fonnyad a levélzet, általában hideg huzattal magyarázható, bár a vízhiánynak is fonnyadás az első jele.

Fagymentes tavaszi időszakban ki is kerülhet az ablakládába, vagy kerti idényvirágnak is, bimbós állapotban, sohasem közvetlen erős napfénynek kitéve. Ilyen módon is tartósan virulhat a nyirkos földben, akár csak cserepesen besüllyesztett állapotban.

Szaporítása magvetéssel lehetséges. Ezzel azonban otthoni körülmények között próbálkozni sem érdemes. Már bimbósan és virágzó állapotban kerülhet az otthoni, lakásviszonyok közé. Érzékeny nemcsak a kiszáradásra és a közvetlen napsütésre, hanem a túlöntözésre is.

  

BolzsayBacsi

Özvegy kertész vagyok, és a konyhában is jól megállom a helyem..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció