Főoldal
  

Vigyázz a mosógépedre!

Hogyan tartsuk karban a mosógépet:

Éppúgy, ahogy mindannyiunknak, a mosógépednek is szüksége van időnként odafigyelésre és törődésre, hogy folyamatosan a legjobb formáját tudja hozni. Íme, néhány javaslat, hogy tarthatod tisztán, mitől fog hosszú távon is jól működni.

 

Mosd a mosógépet!

Még a mosógépnek is szüksége van időnként egy alapos mosásra. Évente néhányszor indítsd el üresen a gépet egy 90'C-os programmal, a szokásos mosószereddel.

 

Tisztatsd ki a szűrőt!

Évente néhány alkalmommal ki kell tisztítani a szűrőt. Nézd meg, mit ír a használati utasítás, és pucold ki alaposan. Mosd ki a szűrőt, mielőtt visszateszed a gépbe. Az újabb gépekben van egy külön gyűjtő is, ahol a ruhákból kiesett kemény tárgyak, például pénzérmék gyűlnek össze. Ezt ürítsd ki időnként.

 

Tisztatsd ki a mosószer- és öblítőtartályt is!

A vízből lerakodó anyagok, a mosószer és az öblítő maradványa ideális terep a baktériumok szaporodásához. Mosd ki a fiókot forró vízzel. Fordíts kiemelt figyelmet az öblítősrekesz tisztítására, és a mosószertartály felett lévő részre, ahonnan a víz belefolyik a tartályba. Hagyd mindig kicsit nyitva a fiókot, így nem fog bebüdösödni, mert a friss levegő folyamatosan átjárja.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció