Főoldal
  

A megfelelő mosógép kiválasztása.

Méret

Mennyi helyed van? A mosó- és a szárítógépek számos eltérő méretben kaphatók, így biztosan találsz olyat, amelyik illik az otthonodba.

Döntsd el, hová akarod tenni, mérd le, mekkora hely van a gépeknek, és válassz ennek megfelelően.

 

Energiafogyasztás

Válassz energiatakarékos gépet, ezzel hosszú távon pénzt spórolsz, és kíméled a környezetet is.

 

Allergia

Allergiás valamelyik hozzátartozód? Akkor válassz olyan gépet, amelyikben van extra öblítés funkció. Még jobb, ha szárítógépben szárítod a mosott ruhát, mert szárítás során semlegsíted a pollent és a port, illetve a többi allergént.

 

Kapacitás

Hány emberre mosol? Egy átlagos családnak 6-8 kg kapacítású mosógépre van szüksége. Ha egy kis lakásban élsz, egyedül vagy másodmagaddal, akkor válassz kisebb gépet.

 

Centrifuga-fordulatszám

Hogyan szeretnéd szárítani a ruháidat? Lesz szárítógéped vagy kötélre teregetsz majd? Nagy fordulatszámon alaposabban centrifugáz a gép, így gyorsabban száradnak majd a ruháid. Sokkal kevesebb energia kell ahhoz, hogy adott mennyiségű vizet centrifugázással távolíts el a ruhákból, mintha szárítógéppel tennéd ugyanezt.

 

Vízfogyasztás

A közvetlen befecskendezésű mosógépek, melyek a ruhára folyatják a vizet, kevesebb vizet használnak. A készülék érzékeli, mennyi szennyest tettél a dobba, és ennek megfelelő mennyiségű vizet enged a mosnivalóra, s ehhez mérten használ energiát.

 

Nedvességérzékelő

A szárítógéepk időzítővel és elektronikus nedvességérzékelővel készülnek, ami azért jó, mert a gép leáll, amikor a ruhák megszáradtak benne. Ez za okos megoldás energuát spórol, mivel a gép nem dolgozik feleslegesen tovább, amikor befejezte a feladatát.

 

Gyerekzár

Gyerekek és mosógépek nem alkotnak nyerő párost, ezért a legtöbb modellen van gyerekzár funkció.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció