Főoldal
  

A mosókonyha kialakítása.

A mosókonyháról valószínűleg nem a vidámság jut eszedbe először. Görnyedős, unalmas, hátfájós. De hidd el, nem kell sok ahhoz, hogy a mosókonyha olyan hely legyen, ahol tényleg jól érzed magad.

 

Tedd magasra!

Ha van beleszólásod abba, hol legyen a mosó- és a szárítógéped, gondolj a hátadra. Tedd őket kényelmes magasságban egymás tetejére, hogy könnyen elérd mindkettőt. Arra figyelj, hogy az előírásoknak megfelelően tedd egymásra a gépeket, és ellenőrizd, hogy elég stabilan állnak-e. Bármilyen formában is építed fel a mosókonyhádat, nagyon figyelj oda, hogy jól rögzítve legyen minden, és az alapzat elbírja a terhelést.

 

Előkészületek

Időt takaríthatsz meg a szortírozáshoz, ha több szennyestartót használsz. Egyet a kényes ruháknak, egyet a színeseknek, melyek bírják a 60'C-os mosást stb.

 

Hely a szortírozáshz

Legyen eléf helyed a szortírozáshoz. A szortírozóasztal megkímél attól, hogy a fotelben vagy a konyhaasztalon felejts néhány mosnivalót. Ráadásul mosás után ráteheted a fekve szárítandó pulcsikat.

 

Tárolás

Egy gardrób vagy egy kis szekrény kihúzhatós kosarakkal csodákra képes. Végre van hová tenni a vasalnivalót, azokat a darabokat, melyeket meg kell varrni és a mosószernek, folteltávolítónak is van helye.

 

Tegyél egy rádiót a mosókonyhába.

 

A vasalás helye

Keress egy állandó helyet a vasalódeszkának a mosókonyhádban. Megkönnyítheti a vasalást.

 

Világítás

Érdemes átgondolni és rendesen kiépíteni a mosókonyha világítását. Hidd el, megtérül! Neoncsövel nyilván nem kellenek! De jó, ha szortírozásnál valóban látod, mi milyen színű, mely darabok moshatók együtt, és hogy melyik zokninak melyik a párja.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció