Főoldal
  

Viszlát ráncok és gyűrődések!

A tisztítás folyamatának utolsó állomása természetesen a ruhák, asztalterítők, lepedők kisimítása. Több módon is eljuthatsz a végeredményhez.

Vasalás

A ruhacímke általánosságban megmutatja, hogy az adott darab vasalható-e vagy nem, és ha igen, akkor milyen hőmérsékleten. Különösen fontos, hogy megfelelően használd a vasaló fokozatait a selyem-, gyapjú- és szintetikus anyagok esetén, külnben még az is előfordulhat, hogy egy nagy lyukat égetsz a ruhád közepébe. vannak olyan anyagok, amelyeket szárazon, másokat nyírkosan jobb vasalni. ilyen például a len, a konyharuhák vagy a törülközők.

 

Kezd alacsony hőmérsékleten!

Kezdd a vasalást azzal a ruhadarabbal, amelyet a legalacsonyabb hőmérsékleten kell vasalni. A vasalód gyorsabban melegszik fel, mint ahogyan kihűl.

 

Unalmas a vasalás?

Akaszd fel a ruháidat a fürdősuobában, miközben zuhanyzol vagy fürdesz. A vízgőz kisimítja a ráncokat a ruháidon, és a kisujjadat sem kell mozdítanod.

 

Gőzszárítás

A gőzbefúvásos szárítógépek kisimítják a gyűrődéseket az ingekből, pulóverekből, kabátokból, asztalterítőkből vagy a függönyökből. Ezekben a gépekben egyszerre akár 5 inget, blúzt vagy toppot tudsz gyűrődésmentesesíteni mindössze 20 perc alatt. A gyűrődősebb darabjaidat azért át kell vasalnod még így is, viszont a dolgaid felét biztosan berakhatod a szekrénybe, miután kiszedted a gépből. A gőzölés tökéletes megoldás a flitteres, gyöngyös ruháidnak is, melyeket amúgy is macerás vasalni.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció