Főoldal
  

Szárítás.

Szárítógépek

A legtöbb ruha szárítható szárítógépben, mivel a sokféle szárítási program közül jó eséllyel találsz megfelelőt mindenféle anyaghoz. Gyors és egyszerű módja a ruhák szárításának a gép használata. A gép szűrőjében összegyűlő anyagrostok miatt sokan tévesen azt hiszik, hogy ha szárítógépben szárítják ruháikat, azok viseltesek lesznek. Az igazság azonban az, hogy a ruháknak sokkal nagyobb terhelést jelent az, hogy hordod őket, mint az, hogy gépben szárítod.

Az apró szálak, szöszök azért gyűlnek össze a szűrőben, mert a szárítógép nagyon alaposan dolgozik. Kifújja a ruhákból az összes kis szálat, melyek korábban leváltak a ruháidról. Ha nem gépben szárítod a dolgaidat, akkor ezek a szálak benne maradnak a ruháidban, és a lakásban vagy az utcán hagyod el őket.

 

Zsugorodás

Egy másik mítosz a szárítógépekkel kapcsolatban, hogy összemegy bennük a szárítás során a ruha. Némely anyag mindenképp összemegy kicsit az első néhány mosás alkalmával, így nem számít, hogy kiteregeted őket vagy szárítógépben szárítod. Ha automatikus nedvességérzékelővel ellátott szárítógépet használsz, nehezen nyúlhatsz mellé.

Azért figyelj arra, hogy mindig a megfelelő programot indítsd el, és akkor ruháid biztosan sokáig frissek és szépek lesznek.Általánosságban véve elmondható, hogy érdemesebb hosszabb ideig alacsonyabb hőmérsékleten szárítani, mint gyorsan, magas hőmérsékleten.

 

Kevesebb bolyhosodás

Lehetőség szerint ne száríts együtt szintetikus anyagokat más típusú anyagokkal, metr vonzza a kis szöszöket, és bolyhos lesz tőlük.

 

Tipp!

A szárítógépben keletkező kondenzációs vizet érdemes betölteni a vasalóba. A kondenzációs vín nem hagy vízköves csíkot a vasalód víztartályán, és nem dugulnak el a gőzfúvókák. Mielőtt beleöntöd a tartályba, szűrd át a kondnezvizet egy papírszűrőn.

 

Levegőztesd többet a ruháidat!

Árad az ingedből a dohányszag? A tegnap esti vacsora illata még mindig átjárja a pulóveredet? A ruhák gyakori mosása megviseli az anyagot. Időnként éppen elég, ha alaposan kiszellőzteted a ruhát mosás helyett.

 

Friss levegő

Kitenni a friss levegőre mosás után a lepedőket és ruhákat, a legenergiatakarékosabb módja a ruha szárításának. Ráadásul fantasztikus illatuk is lesz. Szóval, ha van elég helyed, lehetőséged, és nem vagy allergiás, szárítsd a szabadban a frissen mosott cuccaidat.

 

Tipp!

A fehér gyapjú mesárgul, ha napon szárítod. Figyelj oda rá!

 

Frissítsd gőzzel a ruháidat

Ha van Iron Aid szárítógéped, kiszellőztetheted a ruháidat a gépben. A teszteredmények szerint hatásosabb, mint a friss levegő. A gépben átgőzölheted a ruháidat, így eltávolíthatod belőlük a kellemetlen szagokat. A gőzbefúvással megkímélheted magad a vasalástól is, hiszen a gőz kisimítja a gyűrődések nagy részét az ingekből.

 

 

Selyem Csepegtesd ki, vagy itasd fel a víz nagy részét egy törülközővel, és akaszd fel száradni.
Gyapjú Egy rövid, kíméletes centrifugálás után szárítsd fektetve.
Farmer A legtöbb farmert lehet gépben szárítani, de mindenképpen nézd meg a ruhacímkéket. Némelyik szárítógépben van külön program farmerszáírtáshoz.
Len Ne szárítsd gépben. Elveszítheti formáját vagy tönkremehet.
  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció