Főoldal
  

Ökomosás

Környezettudatosan mosni a ruháidat nem nagy ördöngősség. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelned. Íme, néhány javaslat:

Vásárolj energiatakarékos mosógépet

Minden mosógépet és szárítógépet besorolnak egy energiaosztályba "A" és "G" közötti értékre, annak függvényében, hogy a gép mennyi energiát használ a működéséhez. Az "A" jelűek fogyasztják a legkevesebb energiát.

 

A megfelelő program

Válassz a bepakolt szennyes tisztításához ideális programot, így a gépednek nem kell a szükségesnél keményebben dolgoznia.

 

Környezetbarát mosószer

Sok mosószeren találsz energiabarát jelölést. Nézd meg pontosan mit jelentenek a szimbólumok, mit írnak a címkék, és válaszd azt, amelyik a legjobb neked, ruháidnak és a környezetünknek.

 

A kevesebb több

Ha túl sok mosószert használsz, nagyobb mértékben terheled a környezetet, és pénzt is pocsékolsz.

 

Töltsd tele a gépet!

Ha maximális töltettel indítod el a gépet, kevesebbszer kell mosnod. Kevesebb a környezetterhelés.

 

Kézi mosás a mosógépedben

Akár hiszed, akár nem, a modern mosógépek kézi mosás programja még nálad is kíméletesebben tisztítja a ruháidat. És gazdaságosabban is.

 

Szellőztesd gyakran a ruháidat

Tedd fel magadnak a kérdést: valóban ki kell mosni a ruhádat? Nem lenne elég csupán kiszellőztetni vagy felfrissíteni egy szárítógépben?

 

Használjak öblítőt?

Az öblítő puhává varázsolja ruháidat, és megakadályozza, hogy feltöltődjenek elektromossággal. A szintetikus anyagokhoz ajánlott használni. Akkor is érdemes, ha lakóhelyeden kemény a víz. Egyéb esetekben próbáld meg mellőzni.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció