Főoldal
  

Kézi mosás száraz kézzel

Bizonyos ruhák címkéjén kézi mosást jelképező szimbólumot találsz. Ezeket a holmikat nagyon kíméletesen, alacsony hőmérsékleten szabad csak mosni. Régebben ezeket a darabokat szigorúan csak kézzel lehetett mosni, óvatosan kicsavarni, majd fektetve szárítani. Ma már szerencsére sok mosógépben van kézi mosás program, melyek még annál is kíméletesebben tisztítják a ruháidat, mintha Te mosnád őket kézzel. A mosás, öblítés, centrifugálás mind nagyon finoman történik, az éppen megfelelő mennyiségű vízzel, és a kívánt hőmérsékleten. Így jut időd olyan dolgokra, amleyeket tényleg szívesen csinálsz.

 

Maradjon fehér a melltartód!

A legtöbb szintetikus fehérnemű idővel elvesztíti hófehér színét. Amikor fehérítőt használsz, a fehér szín megfakul, és szürkés árnyalatú lesz. Ennek elkerülése érdekében használj színes ruhákhoz ajánlott mosszert, amiben nincs fehérítő.

 

Tisztítassunk vagy ne tisztíttassunk - ez itt a kérdés

Jó tanács: mindenekelőtt válassz környezettudatos vegytisztítót. csak akkor vidd tisztítóba a ruhádat, ha tényleg nagyon koszos. A vegytisztítóba adott ruhák felének többnyire csak egy felfrissítésre és vasalásra van szüksége. Az ilyen ruháidat te magad is tisztíthatod otthon egy speciális szárítógéppel.

 

Mosóháló - az olcsó biztosítás!

Jó mosógéped van? És szép gyűjteményed szexi fehérneműkből? Akkor szerezz be egy vagy két mosóhálót! A mosóháló egy cipzárral vagy madzaggal zárható nejlonháló, amibe belerakhatod a melltartódat, a selyemboxereket, a csipkés alsókat, nejlonharisnyát vagy éppen a szexi hálóingeidet.

Érdemes a cipzára vagy más fémkiegészítővel ellátott ruhákat is mosóhálóban mosni, így a fémrészek nem tesznek kárt a többi ruhában. A mosóháló óvja a ruhát, miközben az mozog a dobban, és óvja a dobot is, például a kiszabíduló melltartó-merevítőtől, ami sérülést okozhat.

 

Maradj ragyogó!

A csillogó flitterek, fényes gyöngyök gyakori díszítői a ruháknak. ha nem szeretnéd, hogy a ragyogó kis dekorcuccok a mosógép lefolyójában végezzék, fordíts külön figyelmet az ilyen típusú ruháid mosására. Mindenképpen használj mosóhálót, és válassz kímélő programot. Hagyj elég mozgásteret a flitteres ruháknak a dobban, maximum félig töltsd meg a dobot ilyen esetben.

  

V_Margit

Újdonsült anyuka..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció