Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

Hozzávalók:

2 vékony diós tortalap

20-25 szál roletti (fagyihoz való szivar alakú ostya) vagy babapiskóta

6 tojássárgája

20 dkg cukor

1 dl feketekávé

30 dkg vaj

kávészemek

manduladarabok.

A krémhez a tojássárgáját és a cukrot kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a feketekávét. Gyenge lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűl, a habosra kevert vajjal összedolgozzuk.

A piskótalapokat megtöltjük kávékrémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel. Az oldalát sűrűn, egymás mellé  illesztve körberakjuk kettétört rolettivel. A krémhez odaragad az ostya, de amikor körberakjuk, egy szalaggal kössük körbe.

A tetejét a maradék krémmel díszítjük, kávészemeket és manduladarabokat rakunk rájuk (akár gyümölccsel is díszíthetjük).

Jó tanács: a diós tortalapokat készen is megvásárolhatjuk, de ha otthon akarjuk elkészíteni, akkor 5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 3 evőkanál darált dióból és egy mokkáskanálnyi sütőporból készítsünk diós piskótát, és kerek tortaformában süssük ki.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció