Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

1dl tejszín

20 dkg étcsokoládé

10 dkg darált mogyoró

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál rum

10 szem mogyoró

10 szem rumos meggy

5 dkg tejcsokoládé vagy színes cukorka.

A darált mogyorót teflonserpenyőbe tesszük, kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokit, és kis láng fölött, állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki elolvad. Miután a csokis tejszín langyosra hűlt, belekeverjük a rumot, a mogyorót és a kakaót.

Kb. félórára hűtőbe tesszük, hogy szilárduljon.

Utána teáskanállal kis halmokat kiveszünk, és hideg vízbe mártott kézzel diónyi golyókat formázunk belőlük úgy, hogy mindegyik közepébe egy szem mogyorót vagy rumos meggyet nyomunk. A golyókat színes cukorkákba, illetve késsel vékony darabkákra legyalult tejcsokiba forgatjuk.

Mindegyiket minyonpapírba tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Jó tanács: a golyók formálása közben jó, ha jeges vízbe mártogatjuk a kezünket, hogy a massza ne melegedjen fel. Az edény falához tapadt masszát műanyag kaparókanállal könnyedén fel tudjuk szedni.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció