Főoldal
  

Tipikus zsidó sütemény.

40 dkg margarin

70 dkg liszt

5 tojás sárgája

70 dkg cukor

8 dl bor

1 kg alma

30 dkg darált dió

1,5 csomag mazsola

1 üveg szilvalekvár

2 reszelt csokoládé

5 ek baracklekvár

őrölt szegfűszeg

reszelt narancshéj, fahéj

Lágy, könnyű tésztává gyúrjuk a tojás sárgáját, a margarint és a lisztet, cukorral és borral ízesítve. A tésztát 5-6 egyenlő részre választjuk, a legalsó, vékonyra nyújtott tésztalappal kibéleljük a tepsit, és hűtött máktölteléket kenünk rá.

A következő tésztalapot erre borítjuk, és egyenletesen befedjük a borban párolt almával.

Erre újabb kinyújtott tésztalapot helyezünk, rákenjük a hűtött diótölteléket. A negyedik a szilvalekváros réteg, erre az utolsó tésztalapot helyezzük, és jó alaposan megkenjük tojássárgájával.

Lassú tűzön sütjük hosszú ideig.

A diótöltelék elkészítése: a darált diót borral, cukorral, reszelt csokoládéval és mazsolaával felfőzzük.

A máktöltelék elkészítése: borral, cukorral, mazsolával, reszelt fahéjjal és baracklekvárral főzzük fel a darált mákot.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció