Főoldal
  

 

Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra,

szeletenként kb.1630 joule-t (390 kalóriát) tartalmaz.

 

Hozzávalók 16 szelethez:

az omlós tésztához:

30 dkg liszt

15 dkg cukor

3-4 evőkanál kakaópor

csipetnyi só

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

20 dkg puha vaj vagy margarin

a formához margarin

a nyújtáshoz liszt.

A töltelékhez:

1 üveg (425 ml) sárgabarackbefőtt

10 dkg vaj vagy margarin

1 kg félzsíros tehéntúró

20 dkg cukor

1 zacskó vaníliás cukor

4 tojás

1 csomag vaníliaízű pudingpor

a díszítéshez pudingpor.

Elkészítés: Az átszitált lisztet elvegyítjük a cukorral, a kakaóporral, sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojást meg vajat, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.

Margarinnal kikenünk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

Alsó lapján kinyújtjuk az omlós tészta felét, és karimát pattintunk köré. A maradék tésztát két részre osztjuk. Az egyik részt kb. 76 cm hosszúra sodorjuk, belülről a karima falához, illetve a tésztalaphoz tapasztjuk, majd körben kb. 4 cm magas peremet készítünk belőle.

A töltelékhez a lecsöpögtetett fél sárgabarackokat a gömbölyű oldalukkal felfelé tésztalapra rakjuk.

A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással meg a pudingporral (robotgép segítségével) krémesre kikeverjük. A túrókrémet sárgabarackokra simítjuk.

A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 1/2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokból a túrókrém tetejére rácsot készítünk.

A tortát előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 1 órát sütjük.

A sütőből kivéve, 10 percig pihentetjük, majd a formából kiemeljük és kihűtjük.

Tetszés szerint citromfüvekkel díszítjük.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció