Főoldal
  

 

Elkészítési idő: kb. 2 óra

 

Hozzávalók:

½ kg liszt

1 dkg élesztő

20 dkg vaj vagy zsír

5 dkg porcukor

2 tojássárgája

csipet só

1 citrom

2 csomag vaníliás cukor

3 dl tej

25 dkg darált dió

15 dkg cukor

1 tojás.

Az élesztőt fél deci hideg tejjel elkeverjük, majd hozzáadunk még 1 deci tejet, a tojássárgáját, csipet sót, porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot, és összegyúrjuk az előzőleg elkészített tejes masszával. Közepes keménységű tésztát készítünk, majd hűtőben pihentetjük egy órát.

Közben elkészítjük a tölteléket: a maradék tejet cukorral felforraljuk, majd hozzákeverjük a darált diót, és sűrűre főzzük. Amikor kihűl, reszelt citromhéjjal, citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük.

A pihentetett tésztát 25-30 részre osztjuk, kis golyókat formázunk belőlük, majd egyenként oválisra kinyújtjuk. Dióval mindegyiket megtöltjük, feltekerjük, és patkó alakra formázzuk. A tepsibe rakott kifliket felvert tojással megkenjük, szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 200-220 °C-ra előmelegített sütőben kisütjük.

Jó tanács: A tészta készítéséhez mindig hideg alapanyagokat használjunk.

  

CukraszAnnamari

Szegeden vagyok cukrász.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció