Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 2 óra

 

Hozzávalók:

A tésztához:

1/2 kg liszt

25 dkg margarin

1 sütőpor

2 dkg élesztő

1 dl tej

1 evőkanál cukor

3 evőkanál tejföl.

A töltelékhez, kenéshez:

1 kg reszelt alma

5 evőkanálcukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 púpozott evőkanál dejó vagy búzacsíra

15dkg durvára vágott dió

1 tojás.

Cukrozott langyos tejben elkeverjük az élesztőt 3 evőkanál liszttel, és meleg helyen megkelesztjük.

A többi lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarint. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt kovászt, a tejfölt, és simára gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, és félórát szobahőmérsékleten pihentjük.

Közben a reszelt almához hozzákeverjük a cukrot, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg a levét elfővi. Akkor hozzáadjuk a fahéjat, és kihűtjük.

A pihentetett tészta 3/4 részét a tepsi méretével megegyező nagyságúra kinyújtjuk. Nyújtófa segítségével kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk. A kihűlt almához hozzákeverjük a dejót és a diót, és egyenletesen a tésztára rakjuk. A tészta másik felét az előzőhöz hasonlóan kinyújtjuk, kb. 1 centis csíkokra vágjuk, az alma tetejére rácsosan ráhelyezzük, és újból pihentetjük egy félórát. Sütés előtt a rácsokat felvert tojással megkenjük, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció