Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 1 óra

Egyszerű, gyors recept.

 

Hozzávalók:

1 készen kapható gyümölcstortalap

1 fürt szőlő

6-8 szem szilva

2 szép őszibarack vagy 4 fél őszibarack kompót

1 csomag mogyorós pudingpor

1/2 l tej

4 evőkanál cukor

1 púpozott teáskanál instant zselatin

1 csomag tortazselé.

A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot adunk, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és utána az összes tejet hozzáadjuk. Az edényt gyenge lángra helyezzük, folyamatosan kevergetve közepesen sűrű pudinggá főzzük, és levesszük a tűzről. A zselatint egy deci meleg vízben feloldjuk, a pudinggal elkeverjük, és hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket megmossuk és szalvétára tesszük, hogy leszáradjanak. A lehűlt, de még nem szilárd pudingot betöltjük a tortalapba, és hűtőben dermesztjük. Amikor rugalmas a puding állaga, szőlőszemekkel, szilva- és barackszeletekkel  ízlésesen megrakjuk, és rálocsoljuk az előírás szerint elkészített tortazselét. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé is egybekössön, majd szeletekre vágva tálaljuk.

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció