Főoldal
  

Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg liszt

2 ek zabpehely

1 tasak sütőpor

20 dkg eper

2 tojás

10 dkg barna cukor

10 dkg puha vaj

2 dl tejföl

50 ml tej

10 dkg natúr krémsajt

3 kk porcukor a szóráshoz

 

Előkészítés

A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport tálban összekeverjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük.

Elkészítés

1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a puha vajat, a tejfölt és a tejet, habosra keverjük. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük.

2. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A muffinsütőformát muffinpapírokkal kibéleljük. Az eper felét kis darabokra vágjuk, a masszával elkeverjük, a formákat kétharmadig megtöltjük vele. A sütőben 15-20 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

3. A maradék epret félbevágjuk. A kihűlt muffinokra kanalazunk 1-1 kávéskanál krémsajtot, és fél-fél epret ültetünk rá. Finoman megszórjuk porcukorral.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció