Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 50 perc + 12 óra hűlés

1 szelet: 238 kcal/979 kJ

 

Hozzávalók 16 szelethez:

80 g mazsola

100 g cukrozott narancshéj

1 dl rum

15 g instant zselatin

3 tojássárgája

200 g cukor

1 citrom reszelt héja

1/2 rúd vanília

3 dl tej

1 kerek piskótalap (1 kész torta 1/3-a)

4+4 dl tejszín

2 tasak vaníliás cukor

2 tasak habfixáló.

A mazsolát és a felaprózott narancshéjat 1 órára beáztatjuk a rumba. A zselatint a használati utasítás szerint felpuhítjuk.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzászűrjük a vaníliával felforralt tejet, gőz fölött besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint, jeges vízbe állítva kihűtjük.

4 dl tejszínt kemény habbá verünk, és kíméletesen a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és (16 darabka kivételével) a cukrozott narancshéjat.

A piskótalapot kapcsos tortaformába fektetjük, a forma oldalát kibéleljük sütőpapírral. Belesimítjuk a krémet, 12 órára hidegre tesszük.

Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk 4 dl tejszínt, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük. A tortát tálra csúsztatjuk, habrózsákkal, a félretett narancshéjjal és citromfűvel díszítjük.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció