Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 2 óra + 2 óra hűlési idő

1 szelet: 525 kcal/2200 kJ

 

Hozzávalók 12 szelethez:

80+70+150 g porcukor

6 tojásfehérje

40 g finomliszt

180+80 g darált mogyoró

2 dl tej

½ tasak vaníliás pudingpor

1 tojássárgája

250 g margarin

2 ek. Brandy

80 g sárgabaracklekvár

100 g fehér+40 g ét- tortabevonó csokoládé

50 g pirított mogyoróforgács

2 dl tejszín.

80 g cukorral habbá verjük a tojásfehérjéket, összedolgozzuk a liszttel, 180 g mogyoróval és még 70 g cukorral.

3 tepsit kibélelünk sütőpapírral, 5-6 db 22 cm-es korongot kenünk rájuk a masszából, és 200 ºC-on 7-8 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk, lehántjuk róla a papírt.

A krémhez 2 ek. hideg tejben elkeverjük a pudingport és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 150 g cukorral felforralt maradék tejet, sűrűre főzzük, kihűtjük.

A margarint habosra keverjük, összedolgozzuk a krémmel, 80 g mogyoróval és a brandyvel.

A felső lapot megkenjük a felforrósított lekvárral, a többit a krémmel (jusson a torta oldalára is), egymásra helyezzük őket.

Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. A fehéret a torta tetejére simítjuk, a barnából sűrű csíkokat csurgatunk rá, és késheggyel megcifrázzuk. A torta oldalát beszórjuk mogyoróforgáccsal, tetejét tejszínhabbal díszítjük.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció