Főoldal
  

Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

1 kg spárga (zöld és fehér vegyesen)

50 dkg csusza tészta (lasagne)

20 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

20 dkg főtt, aprított sonka (húsvéti)

2 tojás sárgája

1-1 dl tejföl és tejszín

reszelt szerecsendió

só, bors ízlés szerint

ételízesítő

2 gerezd fokhagyma

szarvasgombás paszta (el is hagyható)

kevés brandy (el is hagyható)

 

Elkészítés:

A megtisztított spárgát ételízesítős vízben (adjunk hozzá kevés olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze) főzzük meg kb. 7-8 perc alatt, majd szűrjük le úgy, hogy a víz megmaradjon. Ebben a lében főzzük ki a tésztát is.

 

A spárga zsenge végeit vágjuk le, a felét tegyük félre, erre később szükség lesz.

 

Spárgás massza:

A spárgát turmixoljuk össze az ételízesítővel, szerecsendióval, 2 tojás sárgájával, a tejföllel, 2 gerezd fokhagymával és keverjük bele a tejszínt is. Adjuk hozzá a szarvasgombás pasztát és a brandy-t is. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

 

Tűzálló tálban rétegezzük a következők szerint:

Alulra kerül a kifőtt tészta fele (locsoljuk meg kevés vajjal), majd ezt meghintjük az összevágott sonka felével és a félretett spárga darabok felével is. Locsoljuk meg a spárgás massza felével, majd hintsük meg a reszelt sajt felével.

Ezt a műveletet ismételjük meg még egyszer.

 

A hozzávalók felhasználása után tegyük a tálat 180C-ra előmelegített sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük készre.

  

BudaiSzakacs

Szeretek főzni és kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció